fbpx Skip to main content

U petak, 21. oktobra, Anesa Halimić, Hana Suljević, Adna Rebronja, Ines Lučić i Haris Bošnjaković učestvovali su u obilježavanju Socijalnog dana u Muzeju ratnog djetinjstva i time postali naše kolegice i kolege na jedan dan!

Ovih pet srednjoškolaca/ki imalo je priliku doprinijeti različitim aspektima rada Muzeja ratnog djetinjstva, od rada sa posjetiteljima/icama i kolekcijom, do učenja o administrativnim procesima i komunikacijama, a posebno nam je drago što su se ovom prilikom pridružili i akciji #PinkAtWork koja za cilj ima podizanje svijesti o karcinomu dojke. 

Dio tima Muzeja i srednjoškolci koji su učestvovali u Socijalnom danu

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) organizuje Socijalni dan već duži niz godina, te je u pitanju projekat od ogromnog značaja s obzirom na ograničenja sa kojim se suočavaju učenice/i na putu sticanja radnog i praktičnog iskustva. Treba spomenuti da pored prilike da naprave prve korake u poslovnom svijetu, svi srednjoškolci/ke koje učestvuju u realizaciji ovog projekta dobijaju simbolične dnevnice koje se potom ulažu u buduće projekte od društvenog značaja koje implementira Asocijacija.

Ove godine Socijalni dan okupio je 1587 srednjoškolaca/ki i 736 poslodavaca širom BiH, a ovo su utisci naše Hane i Ines.

Atmosfera u radu sa timom muzeja je bila opuštena, proveli smo lijepo vrijeme zajedno i imali priliku da naučimo nešto novo, ali i da razmjenjujemo mišljenja i utiske o cjelokupnom muzeju, te iskustvima ljudi koji su svoje djetinjstvo proveli u ratu.

Hana SuljevićSrednja zubotehnička škola Sarajevo

...Nisam očekivala ovako dobru organizaciju i ugodnu atmosferu. Odlično iskustvo, veoma mi je drago što sam imala tu mogućnost da pomognem u radu s posjetiteljima. Rado bih se vratila!

Ines LučićDruga gimnazija Sarajevo

Radujemo se nastavku saradnje s ASuBiH-om, te budućim izdanjima Socijalnog dana u Muzeju ratnog djetinjstva!