fbpx Skip to main content

Mladi sa prebivalištem u KS koji ove godine pune 18 godina moći će posjetiti stalnu postavku Muzeja ratnog djetinjstva potpuno besplatno u bilo kom terminu do kraja 2022. godine, dok će u decembru ulaz u MRD biti besplatan i za njihove porodice!

Budući da se inicijativa koju provode Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, te Ministarstvo kulture i sporta KS odnosi isključivo na mlade koji su proslavili 18 rođendan ove godine, Muzej ratnog djetinjstva odlučio je proširiti poziv tokom mjeseca darivanja, te omogućiti besplatan ulaz za čitavu porodicu.

Sama inicijativa predstavlja važnu podršku promociji kulturnog sadržaja među mladima u KS. Tako će oko 4.000 mladih sa područja Kantona Sarajevo do kraja godine moći besplatno posjetiti tri muzeja, te pogledati po jednu predstavu u tri sarajevska pozorišta.

Besplatan ulaz omogućen je za Muzej ratnog djetinjstva, Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, Historijski muzej BiH, Narodno pozorište Sarajevo, Sarajevski ratni teatar SARTR, te Pozorište mladih Sarajevo.

Više detalja o realizaciji ove inicijative dostupno je na stranici Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade.

Sve informacije o drugim besplatnim terminima posjete u Muzeju ratnog djetinjstva možete pronaći na stranici sa informacijama za posjetitelje i posjetiteljice, kao i na našim društvenim mrežama.

Vidimo se u Muzeju ratnog djetinjstva!