fbpx Skip to main content

Zahvaljujući velikoj posvećenosti pojedinaca, porodica, obrazovnih institucija, te drugih kolektiva MRD je ovog decembra obradovao djecu u pokretu koja trenutno borave u nekoliko prihvatnih centara u BiH sa skoro 1400 paketića prijateljstva!

U okviru akcije “Pravimo paketiće prijateljstva” prikupljeno je ukupno 1.380 paketića koje su pripremila djeca, ali i odrasli iz Sarajeva, Vogošće, Kiseljaka, Jajca, Bihaća, Bugojna, Tuzle, Gračanice, Kalesije, Zenice, Donjeg Vakufa i Goražda, a ogroman odziv omogućio nam je da akciju, koja je prvobitno bila usmjerena na prihvatni centar u Ušivku, proširimo i na prihvatne centre na području Bihaća, te Centar za pružanje usluga u zajednici u Tuzli.

Vi ste pomogli da ovu godinu ne pamtimo samo po pandemiji već i raznim aktivnostima, poput ove poklanjanja paketića. Ova aktivnost je zaista pokazala koliko smo mi snažni i koliko je davanje bitnije od primanja. Meni je ukrasila i Novu godinu. Još jednom hvala Vam!

Ajla Džambić (15), Kalesija

U realizaciji svih aktivnosti pomogli su nam naši partneri Caritas BiH i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, a u prevozu paketića pridružilo nam se i udruženje Pomozi.ba, te kompanija Centrotrans.

Pogledajte kako su paketići prijateljstva preobrazili MRD ovdje, te u galeriji fotografija.

#PaketićiPrijateljstva