Radno vrijeme

  • MRD je otvoren svakim danom od 11 do 19 sati.*

Cijene ulaznica

  • Djeca od 0 do 6 godina: besplatno
  • Učenici u najavljenim školskim posjetama bh. škola: 2 KM
  • Djeca od 7 do 17 godina van najavljenih školskih posjeta: 5 KM
  • Studenti: 8 KM
  • Odrasli: 10 KM
  • Porodična ulaznica: 25 KM

* Muzej se zatvara u 16 sati 31. decembra, te ne radi 1. januara. Muzej također ne radi 1. marta, 1. maja i 25. novembra zbog državnih praznika.

Besplatan ulaz

Ulaz u Muzej besplatan je svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu, u terminu od 17 do 19 sati.

Ulaz je također besplatan povodom obilježavanja specifičnih datuma i rođendanske sedmice MRD-a, a sve obavijesti ovog tipa Muzej pravovremeno dijeli putem svojih društvenih mreža.        

Pristupačnost

Muzej je posvećen osiguravanju pristupačnosti svojih sadržaja svim posjetiteljima. Do ulaznih vrata Muzeja vode dva stepenika, umjesto kojih je moguća upotreba lifta/rampe. Izložbeni prostor Muzeja, kutak za odrasle i djecu, kao i toalet pristupačni su osobama koje koriste kolica i druga pomagala za kretanje. Muzej je također u cijelosti prohodan za dječija kolica, a na raspolaganju je i prostor za presvlačenje beba. 

Na recepciji Muzeja dostupni su audiovodiči, a moguća je i organizacija vođene ture na znakovnom jeziku (BOS) za grupe od 6 i više osoba. Vođene ture na znakovnom jeziku  potrebno je telefonski ili putem elektronske pošte najaviti najmanje 5 dana prije planiranog datuma posjete. Na nekoliko lokacija unutar prostorija Muzeja dostupan je prostor za sjedenje.

Ukoliko vam je zbog poteškoća u kretanju potrebno parking mjesto, molimo vas da nas o tome unaprijed obavijestite telefonom kako bismo obezbijedili mjesto u neposrednoj blizini Muzeja. Za bilo kakva dodatna pitanja ili pomoć kontaktirajte nas putem mail adrese info@warchildhood.org, ili na broj telefona 033/ 535-558.

Gdje se nalazimo?

Muzej ratnog djetinjstva nalazi se na adresi Logavina 32, u historijskoj jezgri grada, zbog čega je mjesto za parking ograničeno.