Radno vrijeme

  • MRD je otvoren svakim danom od 11 do 19 sati.*

Cijene ulaznica

  • Djeca od 0 do 6 godina: besplatno
  • Učenici u najavljenim školskim posjetama bh. škola: 2 KM
  • Djeca od 7 do 17 godina van najavljenih školskih posjeta: 5 KM
  • Studenti: 8 KM
  • Odrasli: 10 KM
  • Porodična ulaznica: 25 KM

* Muzej se zatvara u 16 sati 31. decembra, te ne radi 1. januara. Muzej također ne radi 1. marta, 1. maja i 25. novembra zbog državnih praznika.

Napomena: ulaz u Muzej besplatan je svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu, u terminu od 17 do 19 sati.

Pristupačnost

Muzej je posvećen osiguravanju pristupačnosti svojih sadržaja svim posjetiteljima. Do ulaznih vrata Muzeja vode dva stepenika, umjesto kojih je moguća upotreba lifta/rampe. Izložbeni prostor Muzeja, kutak za odrasle i djecu, kao i toalet pristupačni su osobama koje koriste kolica i druga pomagala za kretanje. Muzej je također u cijelosti prohodan za dječija kolica, a na raspolaganju je i prostor za presvlačenje beba. 

Na recepciji Muzeja dostupni su audiovodiči, a moguća je i organizacija vođene ture na znakovnom jeziku (BOS) za grupe od 6 i više osoba. Vođene ture na znakovnom jeziku  potrebno je telefonski ili putem elektronske pošte najaviti najmanje 5 dana prije planiranog datuma posjete. Na nekoliko lokacija unutar prostorija Muzeja dostupan je prostor za sjedenje.

Ukoliko vam je zbog poteškoća u kretanju potrebno parking mjesto, molimo vas da nas o tome unaprijed obavijestite telefonom kako bismo obezbijedili mjesto u neposrednoj blizini Muzeja. Za bilo kakva dodatna pitanja ili pomoć kontaktirajte nas putem mail adrese info@warchildhood.org, ili na broj telefona 033/ 535-558.

Gdje se nalazimo?

Muzej ratnog djetinjstva nalazi se na adresi Logavina 32, u historijskoj jezgri grada, zbog čega je mjesto za parking ograničeno.