fbpx Skip to main content

Jučer je u prostorijama Muzeja ratnog djetinjstva u Networksu upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju doktorantice Anide Manko, dobitnice stipendije “Lejla Hairlahović-Hušić” za 2021/2022. godinu.

Na potpisivanju ugovora direktor MRD-a Jasminko Halilović, izvršna direktorica MRD-a Amina Krvavac i član upravnog odbora Fondacije “Lejla Hairlahović-Hušić” Faruk Ajdinović imali su priliku upoznati Manko i saznati više o metodologiji i dosadašnjim uvidima njenog istraživanja.

Potencijal muzeja da budu prostori aktivnog učenja, te njihova prilagođenost za realizaciju obrazovnih sadržaja koji prate nastavne jedinice su u fokusu doktorske teze “Primjena univerzalnog dizajna za učenje u muzeju”.

Manko, koja je inače viša asistentica na odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu, već duže vrijeme prati rad Muzeja ratnog djetinjstva, te je tom prilikom odlučila umuzejiti svoje lične predmete

Stipendija “Lejla Hairlahović-Hušić” nosi ime prerano preminule istraživačice MRD-a, te je namijenjena doktoranticama i doktorantima koji provode istraživanje u oblasti društvenih nauka, a ove godine se dodjeljuje po prvi put.